Detinguts sis membres d’un grup criminal que comprava objectes robats per revendre’ls

Els productes provenien de furts al carrer o robatoris a domicilis i es revenien a Barcelona o a l’estranger, sobretot a Algèria i als Emirats Àrabs Units

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat part d'una organització criminal que es dedicava a comprar objectes robats per revendre'ls. La investigació va començar el novembre passat i va culminar el 23 de gener, amb entrades i escorcolls a tres domicilis i un locutori als districtes de Sants-Montjuïc, l'Eixample i Ciutat Vella, i en un domicili de Sitges. Durant l'operació, els agents van detenir sis persones, que després de declarar davant el jutge van quedar en llibertat amb càrrecs. L'operació continua oberta.

Els sis arrestats tenen entre 30 i 40 anys i són de nacionalitat algeriana, pakistanesa i marroquina. Segons els Mossos, estaven organitzats de manera piramidal: el cap decidia què es comprava i què no i en fixava els preus; per sota seu, hi havia els captadors, que contactaven amb venedors de productes robats i els venedors que els revenien o els exportaven a l'estranger. D'aquesta manera, van aconseguir adquirir 700 productes d'origen il·lícit en només un mes.

La majoria d'aquestes operacions es feien al carrer, en un dels domicilis del grup o en un locutori de Ciutat Vella. Durant l'escorcoll en aquests locals, els agents van poder recuperar 115 telèfons mòbils de gamma alta, 4.300 euros en metàl·lic, perfums, joies i altres aparells electrònics que havien estat robats pocs dies abans.