Detinguts “in fraganti” per pintar grafits en uns vagons del metro a Sant Martí

Els detinguts són dos homes de 31 i 33 anys de nacionalitat alemanya que es van resistir a la identificació policial

La mitjanit de divendres, 21 d'abril, una patrulla de paisà dels Mossos d'Esquadra va veure tres joves sortir d'una porta d'emergències del metro situada a peu de carrer al districte de Sant Martí. Els mossos es van identificar com a policies i els tres joves van sortir corrent. Un d'ells va aconseguir escapar i els altres dos, tot i resistir-se, van ser detinguts. En les motxilles que van abandonar hi havia pots de pintura. Els danys materials s'han xifrat en 1.600 euros.

Els agents de la comissaria de Sant Martí van enxampar els joves just quan sortien de pintar els vagons del metro. Els grafiters van sortir corrents amb la intenció de fugir del lloc i alhora intentar desfer-se dels guants i de les motxilles que portaven. Els agents van aconseguir detenir dos dels tres joves, que es van resistir a ser identificats i van provocar lesions lleus en els policies.

Posteriorment els mossos van recuperar les motxilles i van comprovar que estaven plenes de pots de pintura del tipus aerosol i altres estris que habitualment s'usen per fer grafits. Els agents van accedir als túnels del metro i van veure-hi dos vagons acabats de pintar.

Durant l'escorcoll als joves, amagades dins les sabates, els policies hi van trobar una targeta de memòria amb imatges de l'acció que acabaven de fer als vagons. Els danys tenen un valor de més de 1.600 euros. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia en va decretar la llibertat amb càrrecs.