Detingut un regidor del PSC de Sant Adrià de Besòs en el marc d’una operació antidroga

Juan Carlos Ramos ha quedat poc després en llibertat amb càrrecs en espera que declari davant del jutge

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat aquesta matinada una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a la Mina. Es tracta d'una operació dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona que ha acabat amb un regidor del PSC, Juan Carlos Ramos (PSC), detingut, i un altre càrrec públic, el gerent del Consorci de la Mina, investigat. Segons la policia, el cap d'aquesta trama -un dels nou arrestats- està relacionat amb Ramos, qui s'apunta que hauria desviat diners públics cap als clans que controlen la droga en aquest barri de Sant Adrià de Besòs en la contractació de la vigilància de pisos de protecció oficial. Ramos ha quedat en llibertat amb càrrecs en espera que sigui citat pel jutge.

Segons fonts de la investigació, el regidor de Ciutadania i Serveis al Ciutadà, Juan Carlos Ramos (PSC), ha estat detingut en un dels cinc escorcolls que s'han realitzat durant l'operació. Una actuació per la qual també s'investiga un representant del Consorci de la Mina. Els dos càrrecs públics estan suposadament vinculats amb el líder d'una organització delictiva establerta al barri dedicada al tràfic de drogues i altres activitats il·legals. Durant l'operació s'ha intervingut una important quantitat econòmica, armes de foc, 162 kg de plantes de marihuana i 15 kg de cabdells.

Fruit d'aquesta situació, el jutge ha ordenat escorcolls en dependències del consistori de Sant Adrià i el Consorci de la Mina, tot i que els Mossos asseguren que l'operació no implica una situació de corrupció generalitzada dins el consistori adrianenc.

El jutjat ha aixecat aquest dilluns el secret de sumari de les actuacions i no hi ha previstes més imputacions ni detencions tret que es produeixin circumstàncies sobrevingudes.