Un alumne de 13 anys mata un professor amb una arma blanca a l’Institut Joan Fuster de Navas

Els Mossos d'Esquadra han retingut el presumpte autor de l'assassinat d'un professor de l'Institut Joan Fuster, a la plaça de Ferran Reyes. Els fets s'han produït a les 9.20 h d'aquest dilluns, quan, per causes que es desconeixen, el jove ha atacat el docent amb una arma blanca després de ferir quatre persones més, dos professors i dues alumnes. Es tracta d'un alumne de 13 anys, per tant, no és imputable, que ha estat traslladat a un hospital barceloní.

Un alumne de segon d'ESO ha irromput a l'Institut Joan Fuster, a Navas, armat amb un ganivet de grans dimensions i una ballesta, ha agredit mortalment un professor i ha provocat ferides a quatre persones més que eren al centre educatiu.

L'alumne, que ha arribat amb retard a classe, ha trucat a la porta i una professora li ha obert, moment en el qual ha tret la ballesta- que el departament de balística del Mossos d'Esquadra ha de  determinar si  és casolana o no-  i li ha disparat a prop de la cara, cosa que li ha provocat ferides de diversa consideració. Segons testimonis presencials, el noi també ha agredit amb el ganivet una alumna d'aquella classe, filla de la professora. Posteriorment, ha tret una ampolla amb un líquid inflamable de la seva motxilla i ha amenaçat de fer-lo esclatar, per això els alumnes de la classe s'han espantat, han començat a xisclar i han intentat fugir.

El jove ha sortit al passadís i allà s'ha creuat amb un professor que havia deixat la seva classe en sentir els crits. L'agressor l'ha atacat amb una arma blanca i per això ha quedat malferit estès a terra i, poc després, ha mort. Segons ha donat a conèixer la consellera d'Educació, Irene Rigau, la víctima es deia Abel Martínez, tenia 35 anys i feia una setmana que havia arribat a l'institut.

L'agressor ha ferit posteriorment un altre alumne i una altra professora. El nombre de ferits s'eleva a quatre, tres dels quals han estat traslladats en un primer moment a l'Hospital de Sant Pau i un altre ha estat atès en el mateix institut. L'estat dels quatre ferits no és greu.

Pel temor que el jove seguís agredint més persones, els altres professors han confinat els alumnes a les seves classes. Finalment, el noi ha estat reduït per un professor d'educació física del centre.

Els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergència Mèdiques (SEM) han enviat diverses dotacions al centre escolar. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat pel regidor d'Educació, Gerard Ardanuy, i pel de Sant Andreu, Raimond Blasi també han acudit al centre.

Diversos alumnes de l'institut han assegurat  a l'entrada del centre que el noi feia temps que estava preparant l'acció i que tenia una llista amb noms. Alguns testimonis han explicat que consideraven que la llista que feia l'agressor era una broma. Font de la investigació, però, han descartat aquesta informació, segons ha informat Europa Press.

El presumpte agressor ha estat retingut pels Mossos que l'han traslladat a un centre hospitalari per practicar-li un examen mèdic i valorar el seu estat psiquiàtric i psicològic. Segons ha explicat la consellera, Irene Rigau, el menor ha tingut un brot psicòtic. Tècnics de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) del departament de Benestar Social de la Generalitat s'encarregaran del diagnòstic final de la situació del menor.

El més probable, segons les mateixes fonts, és que, d'acord amb el jutge, els Mossos d'Esquadra procedeixin a registrar el pis de la família de l'autor del crim, que en ser menor i tenir 13 anys, no és imputable.

A les 19.30h, fonts de l'Hospital de Sant Pau han informat que restaven ingressats al centre dos menors, un de 14 anys amb una ferida al tòrax i un altre de 13 amb una ferida al genoll dret. En tots dos casos, les ferides són lleus i seran donats d'alta en els properes 24 hores.