Detingut un home per endur-se el seu fill il·lícitament de França

L’home, que tenia una ordre de detenció europea, va ser aturat per la Guàrdia Urbana després de cometre una infracció de trànsit

La Guàrdia Urbana ha detingut un home que tenia una ordre de detenció europea i que s'havia endut el seu fill de dos anys i mig il·lícitament de França. L'actuació la va motivar una infracció de trànsit que va cometre l'arrestat aquest dilluns a la tarda al districte de Nou Barris. En l'escorcoll del seu vehicle, la policia hi va trobar diversos passaports i targetes d'identitat presumptament falsificades i també plaques de matrícules d'altres vehicles. Per això, el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, augura que "possiblement el que tractava és de passar desapercebut o d'agafar una altra identitat".

Els fets van tenir lloc aquest dilluns a la tarda al carrer de Pi i Molist, al districte de Nou Barris. Dos agents de la Guàrdia Urbana, que anaven en moto, van veure un vehicle estacionat a plena calçada. Quan van acostar-s'hi van veure que a dins del vehicle només hi havia un nen. De seguida, el conductor hi van anar i quan els agents li van demanar la documentació, aquest va assegurar que la tenia al domicili de la seva parella. Per això, la Guàrdia Urbana el va acompanyar fins que, de sobte, l'home va intentar fugir de forma temerària, "a alta velocitat i saltant-se tots els semàfors", segons el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez.

El fugitiu va circular pel carrer del Tajo i de Cartellà passant per l'avinguda de Borbó i la de Felip II fins arribar a la Meridiana, on els agents el van detenir. Aleshores van saber que l'home tenia una ordre de detenció europea i que les autoritats franceses el buscaven a ell i el seu fill perquè havien desaparegut de forma sospitosa al novembre. En l'escorcoll del vehicle, els agents van trobar dni, cartes d'identitat i passaports presumptament falsificats i també plaques de matrícules espanyoles, que constaven sostretes en una denúncia posada al País Basc. Per això, Vázquez explica que "possiblement el que tractava és de passar desapercebut o d'agafar una altra identitat". En el registre, també se li va trobar una arma de foc inhabilitada, un matxet de grans dimensions, un ganivet, un bat de beisbol i unes cisalles.

L'infant, que segons la Policia estava en bon estat de salut, ha passat la nit  en dependències de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA), que se'n farà càrrec fins que arribi la mare. Pel que fa al seu pare, està a disposició dels Mossos d'Esquadra detingut per un presumpte delicte de sostracció de menors, de tinença il·legal d'armes, de falsificació de documentació i per un delicte contra la seguretat viària.