Dos detinguts i 45.000 € en danys en el mobiliari urbà en la protesta pel desallotjament de La Carboneria

Dos joves de 23 i 26 anys han estat detinguts per presumptament "llançar objectes contundents" contra els agents i vehicles policials en el transcurs de la manifestació en protesta pel desallotjament de La Carboneria. Als arrestats se'ls vincula també amb les destrosses a diversos establiments, crema de contenidors i danys al mobiliari urbà, que l'Ajuntament xifra en 45.000 euros. Segons els Mossos, altres manifestants "s'emparaven en la massa" per cometre actes vandàlics. No descarten detenir-ne algun properament.

Els dos nois, veïns de Barcelona, formen part -diu el comunicat dels Mossos- del "petit grup de persones" que va actuar amb "agressivitat" durant la manifestació "no comunicada" d'aquest dimecres al vespre, la qual va transcórrer entre la plaça de la Universitat i La Carboneria, i va congregar, segons les estimacions policials, unes 700 persones (més d'un miler, apunten altres fonts). 12 entitats bancàries i altres comerços van patir desperfectes durant els aldarulls, però sobretot els vàndals es van acarnissar amb la seu de Barclays del carrer de Sepúlveda, atacada amb "objectes contundents". Els agents van utilitzar en una ocasió el canó de so per dispersar-los. La protesta va ser la reacció dels okupes i persones i entitats que els donen suport en el desallotjament realitzat al migdia al centre social del carrer del Comte d'Urgell amb Floridablanca. Tot i el fort desplegament policial, i les nombroses identificacions, ningú no va ser detingut en l'operatiu.

L'Ajuntament ha xifrat en 45.000 euros els desperfectes en el mobiliari urbà. En total, es va cremar 38 contenidors, que han quedat inservibles i que han hagut de ser substituïts.