Detecten oscil·lacions a les finques de Llull que impediran un primer retorn de veïns

Les vibracions detectades han dut els bombers a avançar les actuacions de consolidació dels edificis

Uns prismes col·locats a les façanes dels edificis del carrer de Llull que van ser desallotjats aquest dimecres han permès detectar lleugeres oscil·lacions als immobles que fan convenient avançar les actuacions de consolidació dels edificis. Aquest divendres mateix s'han començat les tasques de cimentació dels fonaments del número 155. Això impedirà que els veïns dels números 153 i 157, que havien de tornar a casa aquest cap de setmana, ho puguin fer.

En una reunió la tarda d'aquest divendres a la tarda al CUESB, els tècnics de l'Ajuntament han explicat als veïns de les finques afectades que canviarien d'estratègia i en lloc d'esperar a tenir clares les causes del deteriorament dels fonaments del número 155, començarien a treballar en la consolidació immediatament. El motiu, les lleugeres oscil·lacions que han detectat als edificis gràcies a uns prismes col·locats a les façanes. Es formigonaran els fonaments de l'edifici que amenaça ruïna per consolidar-lo i, posteriorment, s'estintolarà la finca.

També els han comunicat que, per precaució, els veïns dels números 153 i 157 no podran tornar aquest cap de setmana a casa, com se'ls havia dit en un primer moment. De fet, no se'ls ha donat una data concreta i se'ls ha dit, expliquen els veïns, que podrien haver d'esperar els 15 dies que ja es calculava per als veïns del número 155.

Els veïns afectats han demanat a la reunió que se'ls ubiqui en hotels del Poblenou ja que molts treballen o tenen fills escolaritzats a la zona. Hi ha famílies que han dormit aquests dies en hotels a la zona de Montbau i, diuen, els resulta molt incòmode. L'Ajuntament, expliquen, s'ha compromès a buscar-los places en hotels més propers al seu barri.