Un grup d’estudiants es tanquen a la UB en contra dels acomiadaments a la UPC

Una trentena d'estudiants han passat la nit a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona en contra dels acomiadaments anunciats la setmana passada a la Universitat Politècnica de Catalunya i que aquest dimarts té previst ratificar el Consell Social de la UPC en una reunió que tindrà lloc al departament d'Universitats.

Aquest dimarts es confirmaran els nous pressupostos per a 2013-2014 de la UPC, que inclouen una retallada del 10,4% i 222 acomiadaments: 90 treballadors del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i més de cent professors associats. Els estudiants ho consideren una clara mesura privatitzadora i temen que suposi un precedent. Per això, no descarten continuar amb la tancada coincidint amb les dels centres sanitari.

L'aprovació dels comptes va tenir lloc a l'edifici de la Fundació Politècnica de Barcelona, i va estar marcada per les protestes dels estudiants i professors de les escoles públiques d'arquitectura, que temen que la UPC les fusioni. Aquesta universitat viu una època convulsa. De fet, el seu rector, Antoni Giró, va vaticinar fa poc "una situació financera dramàtica", que ha dut la institució a posar en venda la Facultat de Nàutica, tot i les moltes veus contràries que s'han fet sentir.