Desenes de persones es manifesten a Sants contra els abusos sexuals a menors

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants i arran de l'escàndol dels abusos sexuals en col·legis dels Maristes, desenes de persones s'han concentrat de forma festiva a la plaça de Sants. Els participants a la concentració, convocada per l'Associació Mans Petites, han demanat el compromís de la ciutadania i les institucions per eradicar els abusos i els maltractaments a menors.

Adults i infants han assistit a la concentració per commemorar aquesta jornada dedicada als drets dels menors. Han fet una crida a la responsabilitat de les institucions i de la ciutadania per fer visible la xacra dels abusos i maltractaments a infants que, diuen, encara està molt silenciada. Han demanat, també, que canviï el Codi penal perquè no prescriguin aquests delictes. Manuel Barbero, fundador de Mans Petites i primer pare denunciant del cas de l'escola dels Maristes de Sants, ha recordat que "els drets dels infants cada dia es vulneren més".

Algunes víctimes han explicat el seu testimoni, com la Meritxell Carpio, que als 12 anys va patir abusos per part d'un mestre d'escola. La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, que també ha participat en l'acte, ha recordat que sovint la societat prefereix amagar allò que crea malestar i rebuig, "però aquesta no és la manera que tenim d'enfrontar-nos als abusos sexuals a menors".