Lleuger descens de viatgers en metro i bus

Durant els nou primers mesos de l'any, el sistema de transport públic de metro i autobús de l'àrea metropolitana de Barcelona va registrar 463.890.000 validacions. Això suposa un 1,7% menys respecte al mateix període de l'any passat.

Les xifres revelen que, durant aquests tres primers trimestres de 2013, s'ha registrat uns descens dels passatgers de les línies de gestió directa, que són les que opera Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). En canvi, han augmentat els passatgers de les que es gestionen per mitjà de concessions a empreses privades. El mes de setembre, tant en un cas com en l'altre, hi ha hagut un punt d'inflexió, amb un increment important de passatgers, cosa que fa pensar -segons els portaveus de TMB- en bones expectatives de cara al final de l'any.

Pel que fa al NitBus, també ha baixat el nombre d'usuaris. En canvi, a l'Aerobus hi ha augmentat el 2% el nombre de passatgers i és el mitjà de transport escollit pel 13,3% dels viatgers que van a l'aeroport. El servei de bus turístic Barcelona City Tours ha moderat els creixements de 2012, però manté encara una línia positiva del 6,8%.

Pel que fa al nombre de viatgers segons els títols utilitzats, cal destacar l'elevat increment, del 38,62%, dels abonaments socials, que són la T-12, gratuïta i només per nens de quatre a 13 anys; la T-Jove, per a menors de 25 anys, i la T-FM/FN, l'abonament per a membres de famílies monoparentals i famílies nombroses.