Desarticulada una organització internacional per tràfic de drogues

La policia ha intervingut quatre quilos de cocaïna i cinc d’heroïna

La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han detingut 18 persones vinculades a una organització dedicada al tràfic de drogues que transportava cocaïna, heroïna i marihuana des del Pakistan i l'Afganistan fins a la capital catalana. El transport de les substàncies es feia mitjançant mules, persones que feien part del trajecte fins a Dubai o Doha.

Segons les investigacions, el cap de l'organització era un ciutadà d'origen pakistanès amb passaport portuguès, que treballava amb dos compatriotes seus residents a Barcelona, cadascun dels quals tenia una xarxa de distribució pròpia.

La droga arribava a Barcelona procedent del Pakistan i l'Afganistan. El trasllat anava a càrrec de mules, persones que la transportaven fins als Emirats Àrabs i Qatar i, des d'allà, altres integrants del grup la duien fins a la capital catalana, des d'on es distribuïa, també a països com Anglaterra o Itàlia.

En l'operació s'han escorcollat 17 locals de Barcelona i diversos municipis de l'àrea metropolitana i s'han detingut 18 persones, 13 de les quals han ingressat a presó. Estan acusades d’un delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. La policia ha intervingut quatre quilos de cocaïna, cinc d'heroïna, 10 de substàncies adulterades i 18.000 euros en efectiu.