Els Mossos desallotgen de nou el Banc Expropiat i en fan sortir 18 persones

Almenys una quinzena de furgons de la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat a quarts de cinc de la tarda fins al Banc Expropiat, a la travessera de Gràcia, després que el col·lectiu hi hagi tornat a entrar aquest diumenge al migdia. Els agents han entrat pel lateral del local i han desallotjat 18 persones que es trobaven a l’interior. No hi ha hagut detencions.

L’actuació policial s’ha fet efectiva un cop el propietari del local n’ha denunciat l’ocupació. Els activistes han accedit al Banc Expropiat per tercera vegada el 2016 serrant amb una serra radial les planxes metàl•liques que el protegien des de l’última ocasió en què membres del col·lectiu hi van entrar, el juny passat.

En arribar, cap a quarts de cinc de la tarda, els Mossos han dispersat els manifestants que es concentraven davant el local fins a la plaça de la Revolució de Setembre de 1868. “Fora policia dels nostres barris” i “els carrers seran sempre nostres” són algunes de les consignes reivindicatives que més s’han sentit. Els agents també han establert un perímetre de seguretat als carrers del voltant i un helicòpter del cos ha sobrevolat la zona durant una bona estona.

Les 18 persones que han fet sortir de l’interior han estat identificades però no hi ha hagut detencions. Així ho confirmen els cossos de seguretat, i el col·lectiu del Banc Expropiat també ho ha especificat a través de Twitter.

Un cop l’espai ha quedat buit, diversos operaris han col·locat de nou les plaques metàl·liques que el protegien i han tapiat el forat per on havien entrat els activistes. Cap a quarts de vuit del vespre s'ha reobert el trànsit a travessera de Gràcia i al carrer de la Mare de Déu dels Desemparats, i la presència policial al perímetre del Banc Expropiat s'ha fet cada cop menys evident.