Desallotgen l’edifici de via Laietana ocupat en protesta per la reforma de les pensions

La rapidesa del desallotjament de l'antic Palau del Cinema s'ha interpretat com una declaració d'intencions del nou govern de CiU. El mateix conseller d'Interior ha parlat de la fi de la impunitat dels que alterin l'odre públic. Aquest dissabte a la nit es va desallotjar l'edifici tan bon punt es va saber que era ocupat i es van identificar un per un els 418 ocupants. Els activistes denuncien que l'acció policial es va fer de manera il·legal.

A les 23 h el Mossos d'Esquadra van desallotjar el cinema buit de via Laietana que s'havien ocupat només unes hores abans. Els ocupants són membres de l'Assemblea de Barcelona, que ja havien entrat a l'antiga seu del Banesto durant la vaga general. La policia ha entrat a l'edifici en el moment que els ocupants estaven reunits en assemblea.

Segons un portaveu de l'Assemblea de Barcelona, l'edifici de via Laietana 53, ja es va okupar aquest dimarts segons un vídeo penjat a la xarxa, però s'ha fet públic coincidint amb la manifestació. Abans de ser desallotjats, els ocupants van desplegar una pancarta a la façana dels cinemes en què posava:  "La borsa o la vida. Si no lluitem ara estem mortes. Que no  ens aïllin".

Els activistes van aprofitar la protesta contra les retallades socials del govern central, que s'havia iniciat a les 17 h al barri de Sants i continuava fins a la plaça d'Urquinaona, per fer l'ocupació en arribar a via Laietana.

El secretari general de l'Acció Social de la CGT Catalunya, Armengol Gassot, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra  van entrar sense cap ordre judicial, i que els ocupants els ho van requerir en nombroses ocasions.

Per la seva banda, el nou conseller d'Interior, Felip Puig, ha declarat que "a partir d'ara s'ha acabat la impunitat per a aquells que es pensen que ocupar propietats privades, alterar l'ordre públic, forma part del paisatge de Barcelona i de Catalunya."