Desallotgen dues cases del carrer del Pont, a Sant Andreu

Agents de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana han desallotjat sis persones que ocupaven les cases número 2 i 4 del carrer del Pont, al barri de Sant Andreu. El desallotjament s'ha dut a terme per ordre judicial, ja que aquests immobles estan afectats des del 2013 per una modificació del Pla general metropolità del districte, que preveu fer-hi equipaments i zones verdes per al barri. [Imatges: @adestemps]

Per executar la modificació d'aquesta pla, que afecta l'illa de cases del carrer del Pont, del Segre i de Cinca, es va iniciar l'expropiació de les finques als seus propietaris. Un cop finalitzat aquest procés, però, les cases número 2 i 4 van ser ocupades. Tot i que alguns dels inquilins van decidir marxar, aquest dimecres encara hi quedaven sis persones que han estat desallotjades a primera hora del matí per agents de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana. Aquesta tarda hi ha convocada una manifestació a la plaça d'Orfila en defensa de l'ocupació.

Després del desallotjament, l'habitatge ha quedat buit i a partir d'ara es procedirà a tapiar-lo perquè no hi pugui entrar ningú. A banda del desenvolupament urbanístic que hi està planificat, un estudi d'Arquitectes sense Fronteres també constata que l'edifici no és segur, ja que cal reforçar-ne l'estructura.

Paral·lelament, el districte de Sant Andreu juntament amb els veïns està estudiant quin ús poden tenir aquestes cases per al barri. De fet, al desembre es va aprovar una mesura de govern al ple del districte que preveu que s'hi ubiqui un centre de memòria històrica.