Més d’un centenar de sortides dels bombers per inundacions i filtracions d’aigua

L’Ajuntament ha desactivat a primera hora d’aquest dissabte el Pla d’emergència municipal per problemes de drenatge

La gran quantitat de pluja que ha caigut durant la nit d'aquest divendres ha comportat 111 serveis dels Bombers de Barcelona. Durant tota la nit ha estat activat el Pla d'emergència municipal per insuficiència del drenatge i s'ha desactivat a les 8 h d'aquest dissabte. Tot i així, el pla Inuncat i el pla Neucat de la Generalitat es mantenen activats durant aquest dissabte al matí, malgrat que el temporal ja ha minvat.

Aquest temporal ha causat problemes de drenatge a la ciutat. De fet, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 253 trucades al municipi de Barcelona fins a les 8 h d'aquest dissabte. La majoria d'avisos als municipis de l'àrea metropolitana han estat per problemes d'inundacions, com filtracions d'aigua o embossament dels embornals, així com canonades trencades i acumulacions d'aigua als habitatges.

El temporal també ha provocat incidències al metro
Segons TMB, el servei de metro s'ha vist afectat aquest divendres en dos punts de la xarxa a conseqüència de la pluja. El servei s'ha aturat a la parada de l'L4 de la Barceloneta, entre les 20.44 i les 21.29 h a causa de l'explosió d'un transformador exterior que va comportar l'entrada de fum a l'interior de l'estació.

A l'L5, a partir de els 21.33 i fins a l'aturada del servei del divendres, a les 2.00 de la matinada, no s'aturaven els combois a la parada de Can Boixeres, a l'Hospitalet, ja que una filtració d'aigua va despendre una part de l'enrajolat de la paret de l'estació. Durant la nit s'ha netejat i a les 5.00 h d'aquest dissabte l'estació ha reobert amb normalitat, malgrat que fins dilluns no es restaurarà la paret afectada. Altres estacions, com les d'Urgell o d'Espanya, a l'L1, o el Poblesec a l'L3, van patir filtracions d'aigua a les andanes que, en ocasions, queien a raig.

El temporal a la baixa en les properes hores

Durant aquest dissabte no s'esperen més pluges ni tampoc neu fora de l'àmbit del Pirineu. En un sol dia ha plogut el doble que durant tot un mes de març habitual i per això, segons l'Agència Catalana de l'Aigua, els cabals de rius com el Llobregat o el Besòs han crescut.