Desactivat l’avís preventiu de contaminació a l’àrea de Barcelona

L’episodi es tanca després que aquest dilluns dues estacions meteorològiques passessin dels 160 micrograms per metre cúbic

La Generalitat ha desactivat aquest dimecres al matí l'avís preventiu per contaminació a Barcelona i rodalia després de mantenir-lo en actiu durant dos dies. L'avís es va posar en marxa després que dilluns dues estacions meteorològiques, la de Gràcia - Sant Gervasi i la de l'Eixample, superessin el llindar màxim de 160 micrograms per metre cúbic en una hora. A aquest fet cal sumar-hi que la previsió del temps en les últimes jornades no ha estat favorable.

L'avís preventiu de contaminació s'activa quan coincideixen dues circumstàncies: dues o més estacions superen el límit establert i la previsió meteorològica del Meteocat és desfavorable. Les condicions s'han complert els darrers dies. Tot i que el preavís no comporta restriccions en la circulació de vehicles, des de dilluns s'ha intensificat la informació sobre la contaminació atmosfèrica i s'han fet diverses recomanacions, com per exemple optar pel transport públic.

Les restriccions en la circulació arribarien si l'episodi de contaminació atmosfèrica es produís. Això passa quan la previsió del temps continua sent desfavorable i es detecten nivells superiors als 200 micrograms per metre cúbic a dues o més estacions.