Denúncia per agressions al CIE que la Policia Nacional nega

Dos interns del Centre d’Internament d’Estrangers acusen quatre agents, però el CNP assegura que és un “muntatge” per evitar la deportació d’un ells

Segons els denunciants, les agressions a dos interns del CIE es van produir el 3 de febrer, dies després d'una protesta dels interns al pati contra mal tracte per part dels funcionaris. La Policia Nacional nega els fets i assegura que tot es tracta d'un muntatge per evitar la deportació d'un dels interns.

La denúncia l'han presentada de forma conjunta Tanquem els CIES i Centre Irídia, amb el suport de la PAH Bages. Concretament acusen quatre funcionaris públics de delicte de lesions i contra la integritat moral cap a dos interns. Segons afirmen, quatre agents del Cos Nacional de Policia van tancar-los en una habitació el 3 de febrer. A un, asseguren que el van bufetejar i colpejar contra la paret i, un cop el van fer marxar, van immobilitzar l'altre intern. La Policia Nacional, però, nega els fets i assegura que es tracta d'un muntatge per evitar la deportació d'un dels denunciants, prevista per a dimecres. Des de les entitats que li donen suport, exigeixen aturar qualsevol ordre d'explusió per tal que se'ls pugui prendre declaració. Les organitzacions demanen també que s'obri una investigació.