Dentistas sobre Ruedas viatja a Grècia per muntar una clínica dental en un camp de refugiats

13 odontòlegs i auxiliars d'infermeria han sortit des de Barcelona cap al camp de refugiats d'Eko per dur-hi material sanitari, medicaments i productes d'higiene personal. Són voluntaris de Dentistas sobre Ruedas, que, durant dues setmanes, hi muntaran una clínica dental perquè després la puguin fer servir altres ONG.

Christian Vargas, president de Dentistas sobre Ruedas (DsR), explica que no ha estat fàcil organitzar el viatge: "Primer volíem anar a Idomeni, però quan ja ho teníem tot preparat es va desmantellar el camp. Hi ha molta desinformació i hi va haver un moment que vam pensar no anar-hi, però hem decidit que sí, perquè la gent que hi havia allà no ha desaparegut." Hi estaran dues setmanes per fer-se una idea de la situació i després tornaran a Barcelona.

Eugenia Terol, odontòloga voluntària, reconeix que serà una experiència dura: "Fins ara hem anat a l'Àfrica o Sud-amèrica, que és gent acostumada a aquesta situació, però allà trobarem gent que ho ha perdut tot de la nit al dia." Els voluntaris de Dentistas sobre Ruedas també desenvoluparan un projecte anomenat Caravana del elefante, que consisteix a fer arribar la música als camps de refugiats.

Dentistas sobre Ruedas es va crear el 2006 amb l'objectiu d'organitzar i coordinar projectes per millorar la salut bucodental en països amb carències sanitàries. A més, desenvolupen programes d'educació i formació per fomentar els hàbits higiènics. Actualment té quatre projectes actius al Perú, Mauritània, Sierra Leone i a la clínica solidària de Barcelona.