Denegats l’11 % dels certificats de malaltia digestiva a les preinscripcions de P3

Per primer cop, el Consorci d’Educació ha revisat d’ofici aquests certificats per evitar el frau en el sistema de desempat

El Consorci d'Educació de Barcelona ha endurit aquest any els controls per evitar el frau en el procés de preinscripció als centres educatius. De resultes d'això, ha denegat l'11 % dels 400 certificats de malaltia digestiva crònica presentats per famílies, que atorguen 10 punts en el barem complementari de desempat de P3. També s'ha posat més èmfasi en detectar els casos d'empadronaments falsos. Segons els consorci, se n'estan investigant tres.

Les dades recollides durant la preinscripció del curs 2017-2018 de P3 constaten que un 91,5 % de les famílies han obtingut plaça al centre que havien sol·licitat com a primera opció. Un 6,4 %  l'han obtinguda en una de les altres opcions que van demanar i un 1,5 %, han aconseguit la plaça que van demanar pel sistema d'ampliació de sol·licitud. El 0,6 % de les places s'han assignat d'ofici per part de l'autoritat educativa.

Pel que fa a les assignacions per a places d'institut, de 1r d'ESO, un 87,6 % de les famílies han obtingut la plaça que demanaven en primera opció; un 7,4 % han obtingut una de les alternatives que van demanar i un 1,9 % la que van sol·licitar pel sistema d'ampliació. Al 2,7 % se li ha assignat d'ofici la plaça.

Segons la vicepresidenta del Consorci d'Educació de Barcelona, Laia Ortiz, les dades resultants d'aquest procés de preinscripció demostren que la demanda està "equilibrada". Ortiz ha assegurat que "s'han anat reduint els centres de baixa demanda" i que això ha estat possible "per l'esforç dedicat a fer visible la qualitat de tots els centres".