Decomissen 950.000 paquets de tabac de contraban valorats en 3,7 milions d’euros

L'Agència Tributària ha intervingut 950.000 paquets de tabac de contraban amagats en dos contenidors procedents del Vietnam i l'Índia. Els contenidors han estat confiscats en dos magatzems al Prat de Llobregat i el port de Barcelona. La càrrega de cigarrets -de les marques Deluxe i Manchester- està valorada en 3,7 milions d'euros i s'havia de distribuir il·legalment per tota la Unió Europea.

L'operatiu de l'Agència Tributària es va realitzar l'última setmana de l'any. La primera operació es va dur a terme el dia 27 de desembre en un magatzem del Prat de Llobregat, quan els agents de Vigilància Duanera van intervenir 450.000 paquets de tabac de la marca Deluxe, moguts per les sospites que va despertar un contenidor procedent del Vietnam que oficialment transportava mobles.

Els agents van arrestar una persona per un presumpte delicte de contraban i van constatar que s'havia suplantat la identitat de l'empresa importadora sense el seu consentiment ni participació per fer el pagament de les despeses d'importació i per gestionar el transport fins al magatzem. També s'havia suplantat la identitat del remitent.

Tres dies més tard, el 30 de desembre, l'Agència Tributària, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, va decomissar 500.000 paquets de la marca Manchester al port de Barcelona, durant la inspecció a un contenidor procedent de l'Índia i que, teòricament, transportava caixes de plàstic per a eines. La captura dels dos contenidors va ser possible gràcies a la col·laboració amb l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) i de la Unitat d'Análisi de Riscos (UAR) de la Duana del Port de Barcelona.