Decomissats prop de 500 quilos de tonyina vermella a Mercabarna

Els Mossos d’Esquadra han denunciat dues empreses que no tenien la documentació correcta

Els Mossos d'Esquadra han decomissat 474 quilos de tonyina vermella a Mercabarna per procedència il·lícita. Els agents han denunciat dues empreses per manca de documentació i de garanties en la captura i la comercialització del peix, després de detectar-ho en una de les inspeccions administratives a les parades del mercat.

El cos policial va decomissar 386 quilos de tonyina vermella a una empresa i 88 a una altra el 25 d'abril per no disposar de la documentació que garanteix que la captura s'ha fet correctament. Es van controlar una vintena de tonyines, de les quals només vuit complien amb la normativa. El peix es va trobar a diverses sales de manipulació de les parades al mercat i també als magatzems frigorífics.

La pesca de la tonyina vermella està regulada per la Unió Europea a través d'un reglament per protegir l'activitat pesquera perquè sigui sostenible i es continuï fent a llarg termini. De fet, hi ha establertes unes quotes de pesca per a cada embarcació així com uns ports i uns horaris per fer-ho.

Les tonyines decomissades s'han cedit a entitats benèfiques després de comprovar-ne les condicions sanitàries.