D’Arantxa Sánchez Vicario a Muguruza

L’hispano-veneçolana s’afegeix a la llista de Sánchez-Vicario, Moyà, Ferrero i Nadal.

Amb Garbiñe Muguruza, els tennistes espanyols que han tastat el Nº1 mundial s'amplia a 5. La precursora de tot plegat, també va ser una jugadora del rànquing femení.

 

Arantxa Sánchez-Vicario

La petita de la saga Sánchez-Vicario va ser la primera tennista espanyola en aconseguir arribar al Nº1 del rànking de la WTA. Va ser un 6 de febrer de l'any 1995 després de guanyar Roland Garrós i l'Open dels EEUU. Va combinar el lideratge mundial amb l'alemanya Stefi Graff. En total, 12 setmanes com a millor jugadora del món.

             Carles Moyà

El mallorquí va ser Nº1 durant 2 setmanes el març de 1999. Després de guanyar Roland Garrós i arribar lluny a la resta de Grand Slams. Va ser el primer tennista espanyol en arribar en el lloc més alt de l'ATP des que es va crear el rànquing l'any 1973.

           

             Juan Carlos Ferrero

El valencià va aconseguir arribar al sostre del tennis el setembre de l'any 2003 i va aguanta8 8 setmanes. Com Moyà, guanyar Roland Garrós i arribar a la final de l'Open dels EEUU li va permetre ser el millor del món durant dos mesos.

              Rafa Nadal

El manacorí és un dels millors tennistes de la història. Abans de tornar a ser Nº1 el passat agost, Nadal va aconseguir ser el millor en 3 etapes diferents. En la primera va trencar el rècord de 237 setmanes seguides de Roger Federer al capdavant del rànquing mundial l'any 2008. Nadal va durar 46 setmanes però el suís va recuperar el lideratge i el mallorquí no va tornar a ser-ho fins 2 anys més tard durant 56 setmanes més fins que Djokovic li va treure el lloc. La tercera etapa va ser l'any 2013 durant 39 setmanes, acumulant un total de 141 setmanes al Nº1, una xifra que creix des del passat 21 d'agost. Durant aquesta època Nadal ha guanyat 73 títols ATP i 15 títols de Grand Slam.