La xarxa de metro i autobús guanya nou milions de passatgers

Entre els mesos de gener i setembre de 2015, 422,28 milions de passatgers van utilitzar les xarxa de metro i de bus de TMB. Aquestes xifres consoliden la tendència a l'alça de l'ús del transport públic amb un creixement del 2,2 %. El metro va incrementar en un 2,7 % el nombre de viatgers i, en el cas de l'autobús, la diferència respecte al mateix període de 2014 és de l'1,5 %.

Amb les dades de gener a setembre de 2015, es confirma la tendència a l'alça en el nombre de passatgers del transport públic que es va iniciar el 2013. Si ho comparem amb les dades de 2014, les xarxes de bus i metro de TMB han guanyat nou milions de viatgers durant els nou primers mesos d'enguany, fins a arribar als 422,28 milions d'usuaris. Des de l'Àrea Metropolitana han observat que aquest increment es nota especialment entre les 7 i les 10 h, un indicador que, diuen, demostra la recuperació econòmica.

 

Pel que fa al servei de metro, el nombre de passatgers va créixer un 2,7 % i se situa en 284,69 milions de viatgers.

 

Les línies de bus van registrar un increment més tímid, de l'1,5 %, amb 133,20 milions d'usuaris. L'AMB ho atribueix al reforç en 37 línies per adequar-les a la demanda i l'adaptació dels usuaris a la nova xarxa ortogonal.

 

La recuperació econòmica que insinuen les dades de transport públic també es tradueix en més vehicles a la xarxa viària. Per exemple, el volum circulatori ha crescut un 2,3% als accessos de la ciutat. Des de l’Àrea Metropolitana lamenten que aquestes retencions repercuteixen negativament en la velocitat de les línies d’autobús, sobretot les del Baix Llobregat. Per això, demanen un carril segregat per als busos als accessos de Barcelona, començant per la B-23.