El D’A Film Festival celebra la setena edició

El festival apropa l’espectador a pel·lícules que estan triomfant en festivals internacionals i “opera prima”

Fins al 7 de maig se celebra el D’A Film Festival, fonamentalment als cinemes Aribau Club, però també en altres espais com la Filmoteca o el CCCB. El certamen projecta 74 llargmetratges i 14 curts estrenats el 2016 que sumen 30 premis en festivals internacionals.

L’abans festival de cinema d’autor, ara rebatejat com D’A Film Fest, reafirma el compromís d'oferir una panoràmica àmplia del cinema més contemporani. Fora de competició hi ha una vintena de cintes de directors consagrats (Olivier Assayas, Bertrand Bonello, Andrei Kontxalovski, Kyoshi Kurosawa...) que ja han recollit nombrosos premis internacionals. La secció oficial, en canvi, aposta per realitzadors que no han dirigit més de tres pel·lícules. El certamen té especial cura també amb la producció espanyola emergent.

En total es projecten 74 llargmetratges i 14 curtmetratges dels quals 21 són obres de directors debutants, 14 són estrenes a Espanya, 57 estrenes a Catalunya i tres estrenes absolutes. Hi són convidats 30 realitzadors.