Cursos per evitar el malbaratament alimentari

S’han posat en marxa a Sant Antoni i ensenyen com es poden aprofitar els aliments que tenim a la nevera

Una de les responsables dels cursos, Cesca Dos Santos, ha explicat a 'El matí de Barcelona' que, tot i que cada vegada hi ha més consciència ecològica, se segueix llençant massa menjar a les escombraries. Per evitar-ho, recomana que fem la compra en botigues de venda a granel i que planifiquem el nostre menú setmanal.

Dos Santos alerta que anar a comprar amb gana o "comprar amb els ulls" fa que acabem posant a la cistella productes que no necessitem i, sobretot, que l'acabem omplint amb una quantitat de menjar que després no consumirem. Afegeix que una altra de les pràctiques habituals és no fer-nos una llista de la compra. Això comporta que acabem comprant compulsivament.

Creu que podem fer una compra més eficient si pensem què acabarem consumint durant la setmana i si tenim en compte el menjar que ja tenim a casa. És precisament aquest últim punt en el qual es fixen els cursos de cuina: aprofitar allò que ja tenim per fer plats saludables i evitar que llencem aquests aliments.

La formació es fa a Repara't, un local situat al carrer de Sepúlveda, i està oberta a tothom. No es necessita una formació prèvia, per bé que Dos Santos admet que els assistents tenen un interès especial en aquests temes.

Escolta l'entrevista aquí: