17.000 joves catalans corren contra la fam

A tot l’estat més de 143.000 nens han participat en la cursa organitzada per Acció contra la Fam

Set escoles de Barcelona, 45 de tot Catalunya, han participat en la 21a edició de la Cursa contra la Fam. Es tracta d'un projecte pedagògic, esportiu i solidari que se celebra coincidint amb el dia internacional contra la fam i que pretén sensibilitzar els alumnes d'aquesta problemàtica.

La cursa consisteix a fer voltes a un circuit. Cada volta completada del recorregut augmenta l'aportació que pot fer cada estudiant per als projectes contra la desnutrició infantil d'Acció contra la Fam. Per fer-ho, el portaveu d'Acció contra la Fam a Barcelona, Santi Fernández, ha explicat que s'ha demanat als alumnes que cerquessin patrocinadors i fixessin un donatiu.

És una iniciativa impulsada per Acció contra la Fam en què participa tot l'alumnat, incloent-hi els cursos de batxillerat, i que sensibilitza tots els alumnes del problema que la fam representa al món. Fernández ha explicat que aquest any les sessions han tractat la relació entre guerra i fam i ha defensat que no és una cursa qualsevol, perquè "es tracta d'ajudar nens de les mateixes edats que es troben a camps de refugiats de l'Iraq en condicions precàries".

A Espanya hi han participat 143.000 estudiants de 348 centres escolars. En àmbit mundial, la xifra d'estudiants que han corregut contra la fam aquest divendres frega el mig milió d'escolars i provenen de 30 països diferents. En l'edició anterior hi van participar més de 22.000 alumnes de 52 escoles de Catalunya.