L’Ajuntament pagarà un curs d’anglès a 13.000 taxistes

L'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de la ciutat oferiran cursos en línia d'anglès per als 13.000 taxistes amb llicència a Barcelona. Seran subvencionats al 100 % pel consistori i tenen com a objectiu que els treballadors del sector del taxi adquireixin coneixements d'un idioma que fan servir bona part dels 30 milions de turistes que visiten anualment la ciutat, i que també parla bona part de la comunitat estrangera que hi resideix.

Els cursos començaran el 15 de gener, tot i que ja tenen obertes les inscripcions. Constaran de cinc blocs pedagògics -amb una pràctica consistent a dur passatgers angloparlants- i 20 lliçons, i tindran una durada de quatre setmanes. La idea és que els taxistes adquireixin fluïdesa a l'hora d'abordar converses relacionades amb la cerca d'una adreça, què visitar a la ciutat, el trànsit, el pagament del servei o la pèrdua d'algun objecte. Tanmateix, el curs també preveu, a banda de l'idioma, adquirir coneixements bàsics sobre la vida i el patrimoni culturals de la ciutat. L'objectiu, per tant, és millorar la qualitat del servei, segons explica Mercedes Vidal, directora de l'Institut Metropolità del Taxi: "Volem que el servei que dóna actualment el taxi a la ciutat de Barcelona, tingui més qualitat. I una de les eines és oferir més formació als taxistes, i una de les qüestions que demanaven era aquesta formació en anglès."

Sobre el terreny, els taxistes ho veuen bé. En Santiago Moncho tot just s'hi ha apuntat, i comenta que "vull tenir una mica de coneixements per als turistes que agafo per, almenys, entendre'm amb ells". En Francisco Javier Borrut també és taxista, però desconeix l'existència d'aquest curs. Amb tot, és contundent quan li demanem la seva opinió: "Sí que m'hi apuntaria", diu, i afegeix que "va molt bé aprendre anglès i saber-ne. Hi ha molts estrangers, i així em comunicaria molt millor".

 

Dues proves pilots

El gener i l'abril d'aquest any ja es van impartir dos cursos, com a prova pilot, a un total de 300 taxistes. Segons els organitzadors, la majoria dels participants van seguir el curs, tot i que en la primera entrega el van completar el 30 % dels participants, i en la segona el 42 %. Altres dades derivades d'aquestes dues experiències són que la majoria dels usuaris, un 60 %, van seguir la formació a través del telèfon mòbil, mentre que un 22 % ho van fer amb ordinador personal i el 18 % restant a través de tauleta.