El curs Cuines del món es professionalitza

Una quinzena de persones en risc d’exclusió social es formen per ser auxiliars de cuina

El curs Cuines del món no és una novetat al Poble-sec. Fa anys que la Coordinadora d'Entitats el va posar en marxa com un projecte d'intercanvi cultural a través de la gastronomia. Enguany, però, la iniciativa ha donat un gir gràcies a la col·laboració del districte, Barcelona Activa i la Cooperativa Impulsem.

La col·laboració entre la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec, el districte de Sants-Montjuïc, Barcelona Activa i la Cooperativa Impulsem ha transformat el projecte Cuines del món i l'ha convertit en un curs d'auxiliar de cuina per a persones en risc d'exclusió social. 

Hi participen 15 alumnes d'entre 17 i 60 anys en situació d'atur i principalment del barri del Poble-sec. El curs consta de 100 hores, en les quals una professional ensenya com és el procés de preelaboració dels aliments, com preparar algunes receptes i quines mesures de seguretat i higiene cal prendre a l'hora de manipular els aliments.

Pràctiques al Poble-sec

Els bars i restaurants també participaran en el projecte. Durant la setmana del 12 al 16 de març, els alumnes faran pràctiques i d'aquesta manera ampliaran les possibilitats de trobar feina. "Acabarem la formació abans de Setmana Santa. Esperem tenir la gent preparada abans no comenci la temporada alta i a partir d'aquí esperar que alguns bars i restaurants contractin aquestes persones un cop acabin i hagin vist que funcionen a través de les pràctiques", assegura Enric Miravitllas, director operatiu de Desenvolupament de Proximitat de Barcelona Activa.