La CUP considera la fi del pacte PSC-BComú una oportunitat per a “polítiques rupturistes”

Els anticapitalistes han afegit que els pressupostos que es presentaran aquest dimarts no permeten grans canvis

La regidora de la CUP Eulàlia Reguant ha celebrat, en una entrevista al programa 'bàsics', el trencament del pacte entre Barcelona en Comú i el PSC. El fet no assegura l'acostament entre comuns i cupaires, però, per Reguant, "és una oportunitat per a les classes populars".

La regidora de la CUP confia que l'Ajuntament de Barcelona vegi "polítiques transformadores i rupturistes", cosa que assegura que no s'ha vist durant aquest mandat.

Reguant ha fet referència també al pressupost municipal que el govern presenta aquest dimarts i ha advertit que cal refer-lo perquè s'ha elaborat mentre el PSC era al govern. És un argument que manté especialment perquè considera que els elements essencials del pressupost, "no es poden tocar" tot i la possibilitat d'afegir-hi modificacions durant la tramitació.

Junts pel Sí haurà de donar explicacions

Eulàlia Reguant també ha fet referència a la política catalana i ha criticat durament l'escenari de "no-confrontació" de Junts pel Sí, "menystenint la capacitat coercitiva de l'Estat espanyol i la necessitat de no fer un relat màgic". Reguant es referia així a les veus  de Junts pel sí que en les últimes hores han parlat de no haver sabut calibrar bé la força de la resposta de l'Estat.  En aquest sentit , Reguant ha recordat que la CUP ja havia advertit de la necessitat de "desobeir les lleis".