La CUP demana treure la bandera espanyola de l’Ajuntament, BComú s’hi nega

Els grups municipals de BComú, CiU, ERC i la CUP Capgirem Barcelona han expressat el suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, detinguda per negar-se a retirar una estelada a l'Ajuntament de la capital del Berguedà. El regidor Josep Garganté (CUP) ha demanat al consistori barceloní que despengi la bandera espanyola de l'Ajuntament en suport de Venturós, com ha explicat que ha fet Sabadell. El tinent d'alcalde Jaume Asens ho ha descartat perquè considera que seria "un error" entrar en una guerra de banderes.

El quart tinent d'alcalde Jaume Asens (BComú) ha descartat aquesta opció per no repetir un escenari de guerra de banderes com el que es va viure a l'Ajuntament la Mercè de 2015. "Igual que és un error perseguir una alcaldessa per una bandera, entrar nosaltres en una guerra de banderes podria ser un error", ha afirmat. Asens ha dit que BComú serà present en la concentració de suport a Venturós que es farà a la plaça de Sant Jaume aquest vespre. El tinent d'alcalde ha qualificat d'"error" judicialitzar un conflicte polític.
Abans de la negativa d'Asens, la petició de la CUP de retirar la bandera espanyola havia rebut el suport d'ERC i CiU, tot i que amb alguns matisos. El portaveu d'ERC, Jordi Coronas, ha dit que valoren "tots els actes de protesta", mentre que Mercè Homs (CiU) ha dit que ho veia més com "un suport estètic" i que prefereix apostar més pel "fons" del debat. Homs ha dit que la detenció de Venturós és "una provocació" i ha fet una crida a la unitat de l'independentisme. Coronas, per la seva banda, ha dit que "els problemes polítics es resolen amb política, i no amb la justícia al servei de l'Estat".