La CUP denuncia la Policia Nacional per intentar assaltar la seu el 20-S

La formació anticapitalista condemna “una actuació més pròpia d’una organització mafiosa que d’un organisme públic”

La macrooperació policial del 20 de setembre contra diversos organismes de la Generalitat també va incloure una intervenció a la seu de la CUP nacional, al carrer de Casp. Agents del Cos Nacional de Policia van escorcollar un cotxe i en van requisar material de campanya pel referèndum. Ara la CUP ho ha denunciat a la justícia.

En la denúncia presentada al jutjat de guàrdia, la CUP denuncia presumptes delictes contra la inviolabilitat domiciliària, el dret a la intimitat i per coaccions greus. Argumenten que en cap moment del dia els agents no van presentar cap ordre judicial, i que "el setge policial es va allargar durant sis hores sense cap mena d’explicació ni de justificació".

A banda, denuncien que la Policia els va requisar material. Qualifiquen la intervenció "d’atac a la llibertat política quan es vol accedir a un local d’una organització política amb o sense ordre judicial per part d’un cos policial. Les organitzacions polítiques són actors especialment blindats en un sistema democràtic".