Culmina la consulta entre els treballadors de la Model per decidir si fan vaga

Reclamen transparència en el procés de reubicació dels empleats del centre de l’Eixample

Aquest dimarts al migdia començarà la segona tanda de votacions entre els treballadors de la Model. Culmina així la consulta engegada diumenge per decidir si els treballadors de la presó fan vaga o no per exigir transparència al Departament de Justícia en el procés per reubicar els 500 empleats afectats pel tancament de la Model.

Els qui no s'hi van pronunciar diumenge tenen l'oportunitat de fer-ho aquest dimarts al migdia, entre les 13 i les 15 h, quan es calcula que es tancarà la consulta entre els treballadors de la Model. Els 500 empleats decideixen si convoquen o no una vaga passada la Setmana Santa per reclamar, diuen, més transparència en el procés de reubicació dels treballadors del centre de l'Eixample, el qual tancarà al juny. Està previst que el resultat es conegui a mitja tarda. En la primera fase de votacions, diumenge al migdia, la participació va ser del 61 % d'entre els 80 funcionaris que hi van treballar.

La consulta l'ha impulsada el sindicat ACAIP -sindicat majoritari a la Model-, el qual es va despenjar de l'acord tancat entre la conselleria de Justícia i altres sindicats per planificar la clausura de la presó més antiga de Catalunya. Estan en contra del contingut del pacte, tant pel que s'ha decidit com pel com. Segons Francesc Freixes, d'ACAIP, reclamen que "es garanteixi que els 500 treballadors de la Model es reubicaran en els centres penitenciaris de l'àrea metropolitana, tal com assegura el pacte". Aquests són, el centre penitenciari de dones de Wad-Ras i el centre obert de Trinitat Vella a Barcelona i les presons de Brians 1 i 2 a Sant Esteve Sesrovires, Quatre Camins i el centre penitenciari de Joves a la Roca del Vallès. A més, reclamen transparència en tot el procés perquè per Freixes "no hi ha una oferta clara de les places existents on es recol·locaran els empleats".