Cuina d’aprofitament, una alternativa per estalviar i no malbaratar aliments

L’espai de l’AMB, que promou la sostenibilitat, proposa unes sessions de cuina d’aprofitament

L'espai de l'Àrea Metropolitana de Barcelona al barri de Sant Antoni, Millor que Nou, ha iniciat uns cursos de cuina d'aprofitament. Els imparteix Cesca dos Santos, farmacèutica de formació i experta en alimentació saludable. Els continguts estan basats en tres conceptes: els hàbits de vida saludable, la consciència mediambiental i l'estalvi econòmic.

Qui no ha tingut mai fruites macades o massa madures per menjar fresques? La primera sessió de cuina d'aprofitament de l'espai Millor que Nou ha consistit en receptes per treure profit d'aquestes situacions. L'especialista en alimentació saludable Cesca dos Santos ha explicat diferents trucs per poder aprofitar fins al final les vitamines i els nutrients dels aliments, que moltes vegades acaben a les escombraries.

En aquesta primera sessió ha ensenyat a utilitzar les fruites macades per tal de fer crestes dolces. Però també se'n poden fer sucs o altres preparats. Dos Santos s'inspira en la cuina de les àvies, en què s'aprofitava tot. Precisament d'això sorgeixen àpats tan nostres com són els brous, les croquetes o els tan preuats canelons.

Ara Dos Santos vol traslladar aquests conceptes a la societat actual. No només per un tema econòmic, sinó per tal de conscienciar la gent de la gran quantitat d'aliments que es malbaraten cada dia.

Amb aquestes idees la cuina d'aprofitament es converteix en àpats de primera. Aquest dijous el curs no deixa les fruites, amb confitures i melmelades. En les sessions següents faran croquetes, cremes i hamburgueses.