Es dobla l’activitat al port de Barcelona després de les 48 hores de vaga dels estibadors

La Patronal considera que la proposta sindical suposa la infracció de la normativa vigent sobre competència

Després de dues jornades de vaga i de manera excepcional, la situació de col·lapse obliga els estibadors a treballar durant tota la nit i matinada. La Patronal Anesco ha decidit no votar la proposta presentada pels sindicats del sector, perquè l'ha considerat il·legal.

Albert Gil, membre del comitè d'empresa, ha explicat que es tracta d'una situació de col·lapse i que "farien falta 50 màquines, i no 30, per poder fer front al volum de feina". Els transportistes es mostren indignats per les cues que han fet aquest divendres i que es poden mantenir durant tot el cap de setmana.

Un dia després de la tornada de l'activitat, les empreses estibadores han celebrat una assemblea a porta tancada a Madrid on s'ha debatut la proposta sindical que es va presentar el dimarts. En aquesta proposta, els estibadors van acceptar retallar-se el sou a canvi d'evitar acomiadaments i mantenir tota la plantilla. Després d'hores de negociacions, la Patronal Anesco considera que la proposta sindical suposa la infracció de la normativa vigent sobre competència.

Els estibadors mantenen les aturades parcials convocades per a les properes setmanes a l'espera que la Patronal enviï dimarts una contraoferta als sindicats per solucionar el conflicte definitivament.