Tornen les cues al control de passaports de l’aeroport

Policia Nacional apunta de nou al dèficit en les infraestructures

Les aglomeracions als controls de documentació de l'aeroport de Barcelona el Prat s'han repetit la matinada d'aquest dilluns. Els passatgers han criticat el caos i la falta de personal per revisar els passaports, després del canvi de la normativa europea que obliga a ensenyar el DNI o passaport a tots els ciutadans de la UE que viatgen a dins de l'espai Schengen. [Imatge: Sílvia Costa]

Segons Aena, aquest dilluns les cues han estat puntuals i s'han format només durant mitja hora, entre les 6.30 i les 7 h. Pel que fa a les aglomeracions registrades diumenge al vespre, que en alguns casos van superar les tres hores, fonts de la Policia Nacional han explicat que van coincidir 17 vols alhora i han argumentat que els problemes van sorgir a causa d'una infraestructura "insuficient" que va impedir absorbir tot el volum de passatgers.

Les cues es van registrar per primera vegada durant aquesta Setmana Santa, poc després de la modificació legislativa de la UE per reforçar els controls antiterroristes. S'aplica des del 7 d'abril i obliga tots els ciutadans europeus a mostrar la documentació, tant si viatgen a dins com fora de l'espai Schengen.