Cs reclama investigar les obres de Glòries i depurar responsabilitats polítiques

La formació taronja demanarà al ple que s’obri una investigació interna sobre l’adjudicació dels túnels

El retard, el sobrecost i els incidents que planen sobre les obres del túnel de Glòries irrompran al ple d'aquest divendres gràcies a Cs. La formació taronja presentarà una proposició per reclamar una investigació interna sobre el procés d'adjudicació de les obres. La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit que hi poden haver "irregularitats" i que si es demostren, cal depurar responsabilitats polítiques. ERC no descarta demanar, més endavant, una comissió d'investigació.

En la proposició que es debatrà, es demana al govern municipal que estableixi un calendari i un pla financer per acabar les obres. També es proposa crear un grup de treball amb partits polítics i serveis jurídics per analitzar els processos de contractació d'obra pública. "Volem que s'investigui per què es van adjudicar les obres a unes empreses que no eren capaces de fer-les", ha dit Mejías, que creu que el projecte guanyador "era clarament insuficient".

El portaveu del Grup Municipal d'ERC, Jordi Coronas, ha dit que els preocupa per què l'Ajuntament va acceptar la proposta del contractista de fer obres les 24 hores del dia "quan la normativa municipal no ho permet". També s'ha mostrat preocupat per la seguretat de les obres i el "mal estat" dels túnels d'Adif. "Ens preocupa el cost, que les obres es puguin fer amb seguretat i no s'aturin, i per què BIMSA va acceptar l'oferta del contractista", ha dit Coronas.