El Cruïlla tanca amb un rècord de 57.000 assistents

El festival de música es consolida i guanya 20.000 persones de públic respecte a l’any passat

Després de tres dies de festival, els organitzadors del festival Cruïlla es mostren satisfets amb el rècord de públic assistent aquest any al Parc del Fòrum, que ha arribat a les 57.000 persones, un 10 % de les quals turistes. La vuitena edició ha estat la més ambiciosa amb prop d'una cinquantena d'artistes. Tot i això, els organitzadors no es volen quedar amb les xifres i el seu repte, ara, és millorar l'accés al recinte i el servei de restauració.

En el vuitè any de trajectòria, el festival Cruïlla s'ha consolidat com una de les cites d'estiu de referència. En un primer balanç els organitzadors han afirmat que s'ha assolit la xifra de públic rècord en tota la seva història, 57.000 persones, 20.000 més que en l'edició passada.

De tots els visitants, un 10 % són turistes, un percentatge que fa palesa la diferència del Cruïlla amb altres festivals com, per exemple, el Primavera Sound, que compta amb gran part de públic estranger —un 55 % en l'última edició—. De fet, l'organització pretén que l'esdeveniment s'adreci a un públic local i la seva filosofia no els fa competir amb altres festivals de música.

Els organitzadors del festival volen continuar oferint concerts de grups i bandes d'estils molt diversos, i el repte, després de vuit edicions, se centra a millorar l'accés al recinte, sense cues, i el servei de restauració, ja que entenen que també forma part de l'experiència del Cruïlla.