Crítiques del grup Demòcrata i el PP a les noves tarifes de les escoles bressol

ERC defensa la tarifació social però reclama al govern municipal ampliar les places per garantir la universalitat del servei

Rebuig dels grups municipals Demòcrata i del PP a la tarifació social que el govern d'Ada Colau vol implantar a les escoles bressol el curs vinent i que fixarà les quotes en funció de la renda familiar. Els dos grups han reclamat a l'Ajuntament que assumeixi la rebaixa de preus a les famílies amb ingressos baixos sense apujar les quotes a les rendes mitjanes. Des d'ERC, en canvi, s'aplaudeixen les noves tarifes, però es demana a l'executiu municipal que es creïn més places d'escoles bressol.

El portaveu Demòcrata, Joaquim Forn, ha qualificat de "desproporcionats i injustos" els augments de preu que, ha assegurat, tindran les rendes mitjanes, i ha dit que la mesura "busca centrifugar la demanda a les escoles privades". El regidor Gerard Ardanuy ha dit que "no és raonable" que les rendes mitjanes tinguin increment de preus "sense que hi hagi cap canvi en el servei" i ha exigit que es mantinguin les quotes "ja que no hi ha augment de places".

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, s'ha mostrat favorable a millorar les quotes a les famílies amb rendes més baixes, però ha dit que per aconseguir-ho "no cal perjudicar les rendes mitjanes". El portaveu del Grup Municipal d'ERC, Jordi Coronas, ha afirmat que la tarifació social "és positiva" i ha assegurat que les quotes més altes són "més econòmiques que a les privades". Coronas ha reclamat més places per garantir l'accés universal a les bressol.