Barcelona es manté com un dels destins estrella dels creueristes

Les previsions d'aquest estiu apunten un lleuger descens dels creuers al Port de Barcelona. Tot i que no s'assolirà probablement el rècord de 2011, durant tot el mes d'agost al moll adossat del Port hi ha molta activitat. Barcelona es manté com un dels destins estrella dels creuers que naveguen pel Mediterrani i és, de fet, el port amb més volum de creueristes d'Europa.

L'any passat, el Port de Barcelona va rebre un total de 2,6 milions de creueristes, un 13% més que en l'exercici anterior, quan més de 2,3 milions de passatgers van arribar a la capital catalana en vaixells turístics. Enguany no es preveu complir un nou rècord, però Barcelona es mantindrà com el principal port d'Europa pel que fa a creuers. Segons el director general de Creuers del Port de Barcelona, Carles Domingo, "el més probable és que hi hagi d'un 5 a un 10% menys de passatgers que l'any passat."

Per procedències, un 30% de creueristes són nordamericans i un 30% més, europeus. Els espanyols han perdut pes i representen ara el 20%, mentre que la resta són bàsicament xinesos, japonesos i de països àrabs.

De mitjana, els creueristes que visiten Barcelona per un dia es gasten uns 70 euros per persona. En el cas dels creuers que comencen o acaben al Port de Barcelona, la despesa per passatger sol ser més gran, d'uns 200 euros diaris, perquè els visitants aprofiten per allargar l'estada en hotels de la ciutat.