Els atemptats no fan variar les rutes de creuers pel Mediterrani

Navilieres com Norwegian segueixen apostant per Barcelona com a base d’operacions

L'arribada de creueristes a la ciutat no s'atura, tampoc després de l'atemptat a la Rambla. Aquest diumenge al matí al port hi havia atracats tres creuers. De fet, Barcelona ha tornat a batre el seu rècord amb 62.800 passatgers arribats en 14 creuers quatre dies abans de l'atropellament massiu, i per tercer any consecutiu també ha superat el milió de creueristes.

Un dels creuers que va atracar fa dues setmanes, i que avui ha tornat a descarregar i carregar passatge per salpar és el Norwegian Epic. El vaixell és de la naviliera NCL, que ha informat que vol seguir mantenint Barcelona com a base d'operacions. Si bé els atemptats de Tunísia o la inestabilitat a països del nord d'Àfrica com Líbia o Egipte han obligat a abandonar els ports de la ribera sud del Mediterrani, Norwegian s'ha compromès a seguir a la ciutat. Segons el director de l'hotel de la companyia, Manolis Kampanakis, "en els moments difícils, en què ha semblat que havíem de tenir alguna dificultat, no n'hem tingut cap. El negoci ha estat el de sempre, i no hi han hagut influències pels problemes que hi ha hagut", ha explicat.

El creuer ha salpat aquest diumenge a la tarda amb prop de les 4.100 persones que pot transportar i ha repetit la ruta que opera des de l'abril: Barcelona, Palma, Canes, Florència, Roma i Nàpols.