Creu Coberta celebra mig segle treballant pel comerç pròxim i de qualitat

L’Associació de Comerciants de Creu Coberta es va crear per salvar els arbres de la carretera de Sants

La primera lluita dels botiguers de Creu Coberta va ser l'any 1967. Es van unir per salvar els arbres de la carretera de Sants i aquesta va ser la llavor de l'associació de comerciants d'aquest eix. Durant els seus 50 anys d'història, l'entitat ha destacat per l'activitat frenètica i innovadora, i ha passat dels 167 associats inicials als 400 actuals.

Els arbres de la carretera de Sants van ser el motiu pel qual els botiguers de Creu Coberta van decidir unir-se. L'any 1967, amb l'amenaça de talar-los, van decidir crear l'Associació de Comerciants de Creu Coberta, la qual va lluitar pel seu manteniment. Amadeu Artirot forma part de la junta des dels inicis. Actualment és el vicepresident econòmic de l'associació i explica que l'entitat és com una gran família: "La junta som, la majoria, fills de pares que eren botiguers i ens coneixem des de petits. Llavors no deixem de ser un grup que lluitem per la carretera com una cosa nostra."

Enguany l'entitat de botiguers celebra el 50è aniversari fent un balanç molt positiu de la seva trajectòria."Gaudim molt fent projectes per a la ciutat i per a nosaltres com el Singular Shop, la Q de Qualitat, el concurs de cinema internacional Shopping and Shooting... I, en definitiva, estant atents al que el futur ens porta", afirma el president de l'associació, Lluís Llanas.

Medalla d'Honor de Barcelona

Durant aquest temps l'Associació de Comerciants de Creu Coberta ha rebut diversos reconeixements, entre els quals la Medalla d'Honor de Barcelona, el Premi Pimes pel reconeixement al treball associatiu en el comerç i dos premis de la conselleria de Comerç de la Generalitat de Catalunya per la millor iniciativa comercial i la millor gestió col·lectiva. A més, l'any 2008 va ser el primer eix a rebre el primer Premi Nacional a Centres Comercials Oberts del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Per commemorar aquesta data tan especial, l'associació té previst realitzar diferents activitats. La més destacada, un sopar que es realitzarà el mes de novembre i un festival de dansa a principis de l'any vinent.