Creix un 8% el nombre de reserves de viatges per a aquest estiu

El sector turístic a Catalunya segueix augmentant. Segons una enquesta impulsada per l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), el total de reserves de viatges per a aquest estiu augmenta un 8% respecte del mateix període de l'any passat. Es tracta d'uns registres que consoliden la tendència a l'alça en els anys anteriors.

El 80% de les agències de viatges consultades en l'enquesta de l'ACAVe preveuen una temporada "molt bona". En aquest sentit, des del sector es mostren optimistes davant l'augment de reserves i assenyalen que les perspectives de cara al setembre també són molt positives. Si bé el preu segueix sent un factor important per a la població en la tria de la destinació, ja no és l'únic. De fet, la millor estabilitat laboral respecte d'anys anteriors ajuda que la majoria pugui planificar amb més temps el viatge i obtenir així millors condicions que reservant a última hora.

Les destinacions més populars

L'enquesta revela un augment significatiu dels viatges de llarga distància, en comparació amb els anys anteriors. Els enquestats destaquen especialment rutes i viatges organitzats a l'Àsia, a destins com Indonèsia, Tailàndia o el Vietnam. El Japó i Costa Rica també són destinacions força populars, superen el Carib i els Estats Units.

En relació amb les destinacions de mitja distància, hi predominen països com Croàcia i Turquia, seguides d'altres indrets europeus com el Regne Unit, Àustria i França o el Marroc. Aprofitant la bona situació que passa el Port de Barcelona, els creuers pel Mediterrani també són una aposta important durant aquest estiu.

Pel que fa als destins espanyols, els llocs de platja destaquen per damunt de la resta. Aquells que han decidit quedar-se a Espanya, han optat preferentment per visitar les Illes Balears, en primer lloc, seguides per les Illes Canàries. Andalusia és la tercera destinació preferida per als viatgers nacionals.

Principals mercats a Catalunya

Des d'un punt de vista receptiu, augmenta el nombre de persones d'origen alemany, nord-americà i àrab que té Catalunya com a indret per a passar-hi les vacances. La població britànica, francesa, holandesa, canadenca, belga i russa queda en segon pla.