El Born Centre Cultural, aparador de “l’artesania en majúscules”

Durant tres dies, El Born Centre Cultural acull The CraftRoom, el saló de referència de l'artesania a Catalunya. Aquesta n'és la quarta edició, amb Japó com a país convidat i un centenar d'expositors. La mostra exhibeix una gran varietat de productes de diferents sectors i oficis, com moda, joieria, articles per a la llar i mobiliari.

The CraftRoom és la principal mostra de venda de productes artesans a casa nostra, amb un total de 108 expositors. Productors i públic hi tenen un gran espai de contacte. En aquesta edició la principal novetat és un espai dedicat als emprenedors, per promoure la presència al mercat de noves generacions d'artesans i servir de plataforma de llançament per als que comencen al sector. L'única condició per a aquestes empreses de nova creació és que tinguin menys de tres anys.

Futur Excel·lent

Un espai que repeteix és Futur Excel·lent, on els alumnes de les escoles d'arts i oficis de Catalunya amb una qualificació d'excel·lent en el projecte de final de curs poden exposar-hi el seu treball i contactar amb empreses, professionals i públic en general. Aquesta és una oportunitat de donar-se a conèixer per als futurs creadors i artesans.

El Born Centre Cultural repeteix, per tercer any consecutiu, com a escenari de la fira. L'elecció no és casual, ja que el barri de la Ribera i el Born són l'origen dels oficis a la ciutat. De fet, molts dels carrers que envolten el centre cultural porten el nom dels gremis i antics oficis que s'hi desenvolupaven.

Activitats i demostracions

Com a país convidat, el Japó porta a la fira tota una col·lecció de productes que recullen tradició, disseny i innovació. Un dels principals reclams és la presència dels mateixos artesans i empresaris nipons, que hi faran tallers, conferències i exposicions. També hi ha programades activitats i demostracions dins l'espai de la Federació d'Associacions d'Artesans d'Ofici de Catalunya (FAAOC).

El saló és d'accés gratuït i obre durant tot el cap de setmana, des de les 10 del matí fins a les 21 h dissabte, i fins a les 20 h diumenge.