El cotxe elèctric seria la solució a la contaminació per sis de cada 10 barcelonins

Segons un estudi de l'empresa de mobilitat Alphabet, el 79 % dels conductors de la capital catalana voldrien conduir un cotxe elèctric, tot i que encara no ho han fet mai. A més, quatre de cada 10 barcelonins estarien d'acord a implementar un peatge d'accés al centre de la ciutat, mesura que ja s'ha aplicat a Londres. Les dades s'han presentat al tercer Fòrum de Mobilitat que organitza l'empresa.

Davant dels episodis d'alta contaminació a la capital catalana, el 62 % dels barcelonins veuen la solució en els vehicles elèctrics. La majoria de conductors en voldrien conduir un però només ho han fet tres de cada 100. El principal inconvenient, segons els enquestats, és la inexistència d'una xarxa de recàrrega.  Per això, Alphabet demana la col·laboració de les administracions per fomentar els vehicles sostenibles.

Pagar per accedir al centre Barcelona estaria ben vist pel 40 % dels ciutadans. De fet, és una de les ciutats espanyoles on millor es rep aquesta idea. Tot i això, és la segona capital amb menys conductors que accedeixen al centre,  només per darrere de Bilbao. Només el 18,5 %, enfront el 25,5 % de Madrid. De fet, el metro continua sent el mitjà de transport urbà més utilitzat a Barcelona, seguit dels autobusos i dels desplaçaments a peu.

També destaca l'increment d'altres modalitats de transport, com ara els vehicles compartits. A Barcelona un 44 % de la població ha compartit cotxe alguna vegada i un 10 % ho fan habitualment. D'aquests, el principal motiu és l'estalvi econòmic, seguit de la comoditat i la preocupació pel medi ambient. Pel què fa a l'ús de les motocicletes se situa en el 16 % a la capital catalana, una xifra superior a la resta de capitals espanyoles.