Les guspires del Correfoc infantil i adult omplen la via Laietana

El correfoc és la gran festa de la tradició del foc a Barcelona. Els primers a entrar en acció han estat els diables més petits, amb una cercavila de guspires i foc, que és l'aperitiu del gran correfoc de la Mercè. Els grans, tot i que amb una mica de retard per la pluja, finalment han pogut obrir la porta de l'infern.

Els diables més menuts han recorregut la via Laietana entre la plaça d’Antonio López i la d’Antoni Maura. El correfoc infantil precedeix cada any la tabalada infernal, l'obertura de la porta de l'infern i el correfoc dels grans. El risc de la cercavila dels diables petits és, evidentment, menor, però les recomanacions són les mateixes en tots dos casos: vestir-se amb roba de cotó, tapar-se la cara amb mocadors i utilitzar ulleres per protegir els ulls.

Desenes de persones participen en la desfilada d'adults. Aquest diumenge la pluja ha fet perillar l'infern de fum i foc. Finalment els diables han pogut sortir encara que amb una mica de retard. Hi han participat 55 colles de diables i 31 bèsties infernals, i el tret de sortida l'han donat els Diables de Port, que han seguit els tabalers. Molts espectadors, però, han abandonat la zona per la pluja intensa que ha caigut a les vuit del vespre.