Conveni entre Ajuntament i Stop Mare Mortum per ajudar els refugiats a Grècia

Atorgaran una subvenció de 60.000 euros a l’ONG per coordinar tasques i prestar assistència legal a les persones que es troben en camps de refugiats grecs

L'Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni amb Stop Mare Mortum per ajudar l'entitat en l'assistència legal que dona a refugiats dels camps d'Atenes i Tessalònica. Els 60.000 euros de subvenció han de servir per agilitzar les identificacions de persones que puguin venir després cap a Espanya. Segons el consistori, aquesta iniciativa sorgeix com a resposta a la "negativa de l'estat espanyol d'autoritzar l'arribada de refugiats" al país.

L'ONG té un equip de juristes que fa un any que treballa sobre el terreny. Gràcies a això s'ha identificat unes 300 persones disposades a venir a la ciutat. Segons el consistori, l'alcaldessa, Ada Colau, ha enviat diverses cartes a les autoritats gregues mostrant la disposició de l'Ajuntament per rebre aquests refugiats.

El conveni ha estat firmat aquest dijous a la tarda pel tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens, i pel membre de Stop Mare Mortum, Carles Darder. A l'acte també ha acudit el regidor d'immigració d'Atenes, Lefteris Papaganakkis. Asens ha assegurat que el consistori "posa tots els mitjans que té a l'abast" per intentar que els refugiats vinguin a la ciutat. "Si no aconseguim que vinguin a nosaltres, nosaltres hem d'anar als refugiats", ha afegit.