La consulta de la cabina

Els veïns decideixen quin ús donar a l’última cabina telefònica

L'AV Sant Genís dels Agudells ha posat en marxa un procés participatiu per decidir quin ús es donarà a la cabina situada al barri. Per això, han instal·lat una urna al Centre Cívic Casa Groga, on, fins al 13 d'octubre, els veïns poden votar. Les opcions són convertir la cabina en un punt de wifi, un de passallibres o un telèfon del civisme.

La consulta arriba després que una veïna de l'Eixample iniciés una campanya per salvar la cabina, l'última de tancada que queda a Barcelona. Va aconseguir que Movistar la cedís a l'Ajuntament i, ara, l'associació de veïns ha posat en marxa un procés participatiu per decidir quin ús se li pot donar. "Som l'únic barri de Barcelona que no té cap mena de monument, serà un monument tecnològic que recordarà el segle XX", diu Xavier Civit, de l'AV Sant Genís.

Votacions fins al 13 d'octubre

Els veïns poden votar al Centre Cívic Casa Groga fins al 13 d'octubre. Es proposen tres opcions: un telèfon del civisme, un punt de wifi o un passallibres. Els que votin també poden proposar un altre ús. Quan tinguin els resultats de la votació, treballaran amb l'Ajuntament per adaptar la cabina a l'ús que hagi resultat escollit.

A més de conservar-la, els veïns també proposen una nova ubicació. Volen traslladar la cabina a la plaça de Meguidó, al centre del barri.