El Consell de la Cultura, també contrari a la campanya d’enviar llibres a Trump

Demanen elaborar un nou pla de foment de la lectura consensuat amb el sector del llibre i que sigui “coherent” amb els objectius marcats

El Consell de la Cultura de Barcelona ha estat l'enèsima veu en criticar la campanya "Barcelona ciutat llibre", que pretenia enviar llibres a Donald Trump. Pel Consell, és resultat de "la precipitació i la improvisació". A més, el comitè executiu de l'entitat ha assegurat que "xoca" amb els objectius del foment de la lectura i ha lamentat que "s'ha elaborat d'esquena al sector". Per això reclamen a l'ICUB que elabori un nou pla amb mesures a llarg termini i "coherent".

Tot i que l'ICUB ja va retirar l'acció d'enviar llibres al president estatunidenc, Donald Trump, la campanya "Barcelona ciutat llibre" continua aixecant polseguera. L'últim en dir-hi la seva ha estat el Consell de Cultura, qui ha dit en un comunicat sentir "malestar" perquè la campanya "s'ha elaborat d'esquenes al sector" i transmet "un missatge inexistent".

En relació amb la mesura concreta d'enviar llibres als EUA, el Consell ha explicat que "buscava un efecte de notorietat efímera que xocaven contra els objectius proposats" —és a dir, fomentar els hàbits de lectura a la ciutat—. Per això, l'entitat ha reclamat a l'ICUB que es faci un pla de foment de la lectura amb mesures "a llarg, mitjà i curt termini", i que estigui consensuat  amb els "principals agents de l'àmbit de la lectura".