La connexió del tramvia per la Diagonal també inclourà millores urbanístiques

El nou projecte de la Diagonal, que unirà el Trambaix i el Trambesòs per l'avinguda, deixa enrere la iniciativa anterior del govern de Trias de remodelació de la via. Tot i això, el director d'Estratègia de la Connexió del Tramvia, Pere Macías, ja ha anunciat que inclourà mesures per renovar el tram del passeig de Gràcia a la plaça de les Glòries. El projecte continua sense tenir el suport de l'Associació Diagonal Barcelona.

La remodelació de la Diagonal continua sense crear consens. Segons el director d'Estratègia de la Connexió del Tramvia per la Diagonal, Pere Macías, s'implantaria un mitjà de transport sostenible i, alhora, s'hi inclourien millores urbanístiques:  "Ara hi ha trams de la Diagonal en què tens una vorera que fa metre i mig, no hi ha prou espais per càrrega i descàrrega, això també és una millora urbanística, millorar la quantitat de verd, eliminar la contaminació", explica Macías.

Tot i això, el projecte, que encara està en fase d'adjudicar-ne la redacció, no convenç els comerciants. Segons la presidenta de l'Associació Diagonal Barcelona, Marta Canut, el tramvia és un "mitjà de transport rígid" que obligaria a canviar l'organització semafòrica i desestabilitzaria el centre de la ciutat. Considera que el trajecte es pot fer amb autobusos elèctrics i, d'aquesta manera, s'aconseguiria un transport igual de sostenible que el tramvia. Aquesta impressió sobre el tramvia també la comparteixen alguns veïns, però en el que sí que estan d'acord és que entre el passeig de Gràcia i la plaça de les Glòries hi falten millores urbanístiques.