Connexió durant la manifestació d’estudiants universitaris

7.000 manifestants, segons l'organització, 4.000 segons la Guàrdia Urbana, van demanar una rebaixa de les taxes. Els estudiants no descarten més mobilitzacions per fer-se escoltar.

La vaga d'estudiants d'universitats ha culminat amb una gran manifestació pels carrers de Barcelona. Amb un seguiment especialment alt a la Universitat Autònoma, que ja va fer una jornada prèvia d'aturades a les aules en sis facultats, la Universitat Pompeu Fabra i algunes facultats de la UB. La manifestació, que va sortir des de la plaça de la Universitat a dos quarts d'una, va recórrer els gairebé tres quilòmetres que separen la plaça de la Universitat de la Universitat Pompeu Fabra, a tocar de la Ciutadella.

La demanda principal dels estudiants és aconseguir la rebaixa de les taxes universitàries en un 30 %. És una xifra de mínims, però que es va estipular el 7 d'abril en una moratòria aprovada pel Parlament de Catalunya i que encara no s'ha posat en marxa. A banda d'aquesta rebaixa, els sindicats també denuncien que en 10 anys estudiar una carrera s'ha encarit un 143 % i que els estudiants han de fer front al 40 % de les despeses totals. Tot plegat, apunten, ha provocat que 3.000 nois hagin desistit de continuar els estudis superiors.